Domácí káva jako od baristy aneb co udělat, aby vaše káva chutnala dokonale

on

|

views

and

comments

Milujete kávu z kavárny a chcete si její kvalitu přenést i do vašeho domova nebo toužíte po vlastní kavárně a potřebujete trénovat? Pak vám nesmí chybět těchto pár nezbytností, které vám pomohou vykouzlit tu nejlepší kávu.

Pořiďte si kávovar

Chybí vám po přestěhování se z velkého města lahodné espresso? Nebo si jej jednoduše chcete umět připravit sami? Pak je na čase vybrat si svůj vlastní kávovar. Můžete vybírat z velké nabídky kávovarů, které slouží jak pro domácí přípravu, tak i pro kavárenské prostředí. Je tedy zcela na vás, jakou možnost zvolíte a kolik financí do kávovaru chcete investovat.

Investujte do kvalitní kávy

I s tím nejdražším kávovarem neuděláte skvělou kávu bez kvalitních kávových zrn. Ty můžete koupit v prověřených zahraničních i tuzemských pražíren. Pokud si chcete vychutnat opravdu lahodný šálek kávy, vybírejte celá zrna, která si namelete těsně před samotnou přípravou. Zrnková káva v sobě totiž nese všechny chutě a vůně, které by se předčasným mletím vytratily.

Nezapomeňte na doplňky

Jestli chcete svou přípravu kávy povýšit na novou úroveň, nesmí vám chybět potřeby pro baristy a jiné doplňky, díky kterým se stane příprava snadnější. Mezi ty patří konvičky, štětečky na vyčištění kávovaru nebo tampery a vy jistě brzy zjistíte, jak příjemné je mít na přípravu kávy to pravé vybavení.

Zapište se do kurzu

Pokud to s prací v kavárně myslíte vážně nebo si chcete dokonce otevřít jednou svou vlastní, zapište se na některý z baristických kurzů. Tam zdokonalíte své znalosti z oblasti kávy a vypilujete její přípravu. Díky tomu budete brzy přeborníkem na latte art i přípravu espressa.

Příprava kávy není nijak složitá a s potřebnými pomůckami či vzděláním to půjde raz dva. Váš sen o dokonalém latte artu nebo vlastní kavárně tak je stále na dosah.

Share this
Tags

Must-read

Hledáte kvalitní rozkládací stůl? Víme, kde je nabízí za přijatelné ceny

Říká se, že kuchyně je srdcem našeho domova, a proto bychom se v ní měli cítit maximálně pohodlně a příjemně. Pokud v kuchyni i jíte a...

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Dyslexie je velké trápení nejen u školáků

Dyslexie (legastenie) neboli potíže se čtením jsou problémem převážně dětského věku. Až do prvního zasednutí do školní lavice nemusí být dyslektické dítě ničím nápadné....
spot_img

Recent articles

More like this