Slaný koláč, quiche, je pochoutkou z Francie. Na co je třeba dát při originálním receptu pozor?

on

|

views

and

comments

Velmi zajímavá výzva čeká na soutěžící show Peče celé Slovensko už tuto neděli (21.11). V osobní výzvě budou muset finalisté připravit quiche neboli slaný koláč.

Nejznámějším je quiche Lorraine, tedy Lotrinský quiche. Ve Francii se s listovým salátem konzumuje také jako hlavní jídlo, nebo samostatně jako rychlý snack. Quiche se udomácňuje už i na Slovensku v různých podobách – masitých či bezmasých.

Jeho těsto by mělo být pate brisée (tedy křehké těsto) a quiche Lorraine je plněn smetanovo-vajíčkovou směsí s opečenou slaninkou. Originál by neměl obsahovat sýr, avšak existují různě upravené receptury.

„U quiche se může pokazit mnoho, i když to působí jednoduše – originál obsahuje jen slaninu a tradiční náplň (smetanovo-vajíčkovou směs). Rozladilo by mě mnoho chutí a také nedopečený quiche,“ popisuje hostující porotkyně show Peče celé Slovensko, cukrářka Natacha Pacal (video).


Tip redakce: Staňte se hvězdou kuchyně a potěšte své hosty novými, chutnými recepty.


Share this
Tags

Must-read

Užijte si jaro s dítkem v nosítku. Díky nosicí bundě vám bude oběma příjemně

Nosicí bunda patří k oblečení, které dokud nezkusíte, netušíte, oč přicházíte. Je to podobné, jako třeba s nosítkem. Dokud nosítko či šátek nepoužíváte, ani netušíte, jak...

Bag-in-Box – praktické a efektivní řešení pro milovníky vína

Bag-in-Box je inovativní a velmi praktický způsob balení tekutin, zejména vína. Tato technologie zajišťuje, že víno zůstane čerstvé po dlouhou dobu díky speciální fólii,...

Jak věštění z karet může pomoci v rozhodování

Touha po poznání budoucnosti a hledání odpovědí na životní otázky provází lidstvo od nepaměti. Věštění, ať už pomocí karet nebo jiných metod, má své...
spot_img

Recent articles

More like this