Slaný koláč, quiche, je pochoutkou z Francie. Na co je třeba dát při originálním receptu pozor?

on

|

views

and

comments

Velmi zajímavá výzva čeká na soutěžící show Peče celé Slovensko už tuto neděli (21.11). V osobní výzvě budou muset finalisté připravit quiche neboli slaný koláč.

Nejznámějším je quiche Lorraine, tedy Lotrinský quiche. Ve Francii se s listovým salátem konzumuje také jako hlavní jídlo, nebo samostatně jako rychlý snack. Quiche se udomácňuje už i na Slovensku v různých podobách – masitých či bezmasých.

Jeho těsto by mělo být pate brisée (tedy křehké těsto) a quiche Lorraine je plněn smetanovo-vajíčkovou směsí s opečenou slaninkou. Originál by neměl obsahovat sýr, avšak existují různě upravené receptury.

„U quiche se může pokazit mnoho, i když to působí jednoduše – originál obsahuje jen slaninu a tradiční náplň (smetanovo-vajíčkovou směs). Rozladilo by mě mnoho chutí a také nedopečený quiche,“ popisuje hostující porotkyně show Peče celé Slovensko, cukrářka Natacha Pacal (video).

Share this
Tags

Must-read

Máte doma digitálně závislé dítě?

Potřeba neustálé kontroly sociálních sítí, koukání do mobilu či obrazovek počítače. V případě, že se takové chování stává u dětí nutkavým, vzniká problém. V...

Díky těmto bylinkám a potravinám usnete jako Šípková Růženka

Stres, napětí, nervozita – tyto pocity zná zřejmě každý. A výsledkem je neklidný nebo žádný spánek. Bylinky nám ale umí pomoci is tímto problémem. Jak...

Odbornice vysvětluje, zda dokážeme zhubnout i bez cvičení

Kalorický deficit je základem pro redukci nadbytečných kilogramů. Přílišné okresávání jídelníčku však může mít na tělo i opačný účinek, jehož výsledkem je nabrání ztracené...
spot_img

Recent articles

More like this