Slaný koláč, quiche, je pochoutkou z Francie. Na co je třeba dát při originálním receptu pozor?

on

|

views

and

comments

Velmi zajímavá výzva čeká na soutěžící show Peče celé Slovensko už tuto neděli (21.11). V osobní výzvě budou muset finalisté připravit quiche neboli slaný koláč.

Nejznámějším je quiche Lorraine, tedy Lotrinský quiche. Ve Francii se s listovým salátem konzumuje také jako hlavní jídlo, nebo samostatně jako rychlý snack. Quiche se udomácňuje už i na Slovensku v různých podobách – masitých či bezmasých.

Jeho těsto by mělo být pate brisée (tedy křehké těsto) a quiche Lorraine je plněn smetanovo-vajíčkovou směsí s opečenou slaninkou. Originál by neměl obsahovat sýr, avšak existují různě upravené receptury.

„U quiche se může pokazit mnoho, i když to působí jednoduše – originál obsahuje jen slaninu a tradiční náplň (smetanovo-vajíčkovou směs). Rozladilo by mě mnoho chutí a také nedopečený quiche,“ popisuje hostující porotkyně show Peče celé Slovensko, cukrářka Natacha Pacal (video).

Share this
Tags

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Dyslexie je velké trápení nejen u školáků

Dyslexie (legastenie) neboli potíže se čtením jsou problémem převážně dětského věku. Až do prvního zasednutí do školní lavice nemusí být dyslektické dítě ničím nápadné....

Kroky prevence proti nachlazení

Abychom prožili přechod ze zimního období bez větších zdravotních problémů a nachlazení, měli bychom se řídit následujícími radami: Důsledná hygiena rukou – velké množství virů,...
spot_img

Recent articles

More like this