Slaný koláč, quiche, je pochoutkou z Francie. Na co je třeba dát při originálním receptu pozor?

on

|

views

and

comments

Velmi zajímavá výzva čeká na soutěžící show Peče celé Slovensko už tuto neděli (21.11). V osobní výzvě budou muset finalisté připravit quiche neboli slaný koláč.

Nejznámějším je quiche Lorraine, tedy Lotrinský quiche. Ve Francii se s listovým salátem konzumuje také jako hlavní jídlo, nebo samostatně jako rychlý snack. Quiche se udomácňuje už i na Slovensku v různých podobách – masitých či bezmasých.

Jeho těsto by mělo být pate brisée (tedy křehké těsto) a quiche Lorraine je plněn smetanovo-vajíčkovou směsí s opečenou slaninkou. Originál by neměl obsahovat sýr, avšak existují různě upravené receptury.

„U quiche se může pokazit mnoho, i když to působí jednoduše – originál obsahuje jen slaninu a tradiční náplň (smetanovo-vajíčkovou směs). Rozladilo by mě mnoho chutí a také nedopečený quiche,“ popisuje hostující porotkyně show Peče celé Slovensko, cukrářka Natacha Pacal (video).

Share this
Tags

Must-read

Zapomenuté narozeniny, svátek či výročí? Jak vyřešit krizové situace!

Také se vám ve vašem spořádaném životě stává, že i přes veškerou snahu chytrých hodinek, aplikací na mobilu, či popsaného stolního kalendáře, prostě na...

Znáte všechny trendy v péči o pleť?

Stejně jako v módě fashion modely přicházejí a odcházejí, tak i v péči o tělo či pokožku obličeje je to obdobné. Pojďte s námi omrknout poslední trendy...

Další výročí aneb čím potěšit svou polovičku?

Jelikož si každý rok připomínáte onu chvíli, kdy jste si řekli své ano, může občas nastat problém, jaké překvapení vymyslet pro letošní rok. Přinášíme...
spot_img

Recent articles

More like this